Ce spune vestimentația despre atitudinea unei femei

Se întâmplă des ca impresia pe care ne-o facem în legătură cu o persoană să fie strâns legată, printre altele, de felul în care aceasta este îmbrăcată și aranjată. Aceasta este o formă de comunicare non verbală întrucât hainele pe care le purtăm zilnic transmit un mesaj despre noi.

Importanța vestimentației poate fi întrezărită din cele mai vechi timpuri în vorbe de popor, cugetări sau exprimări metaforice. Hainele sunt deseori considerate ca o prelungire a ființei noastre și modul în care ne îmbrăcăm dezvăluie propria părere despre noi înșine. 

Sunt multe situații de viață în care ne dorim să facem o impresie bună: la un interviu, atunci când cunoaștem persoane noi care ne dorim să ne devină prieteni. Hainele pot juca un rol important în astfel de situații.

Potrivit unui studiu, femeile care poartă haine mai îndrăznețe lasă impresia că sunt mai inteligente, relatează Independent.

Cercetătorii au cerut părerea a 64 de oameni care au participat la studiu, după ce le-au arătat două poze: una cu o femeie care poartă fustă scurtă și bluză cu decolteu și altă poză, în care o femeie poartă fustă mai lungă și o bluză mai modestă.

Contrar așteptărilor, femeia îmbrăcată mai îndrăzneț a fost aleasă de majoritatea participanților la studiu ca fiind mai inteligentă.

Cel mai probabil, motivul pentru care hainele mai îndrăznețe sunt legate de o inteligență mai mare este că persoana care le poartă inspiră încredere. Așadar atitudinea este de asemenea foarte importantă și nu în ultimul rând, postura corpului.