Catherine Deneuve lansează o colecție de haine și accesorii inspirată din filmele sale

Actrița franceză Catherine Deneuve a lansat împreună cu brandul A.P.C. o colecție vestimentară inspirată din cele mai importante roluri din cariera sa cinematografică.  

Denumită A.P.C. X Catherine Deneuve, colecția parcurge cariera actriței începând din anii ’60, când și-a făcut debutul în cinema, și până în anii ’80, când a devenit muza designerului Yves Saint Laurent. Bluza Severine a fost inspirată de filmul Belle de Jour (1967), fusta Nelly a fost creată după rolul din Le Sauvage (1975), cămașa Gaby, după pelicula 8 Femmes (2002), iar geanta Marianne după rolul din Place Vendôme (1998). Colecția este completată de portofele și eșarfe.

Este cea de-a șaptea colecție-capsulă a lui Jean Touitou, directorul creativ A.P.C. (Atelier de Production et de Création), care este vecin cu Catherine Deneuve, fapt care a facilitat colaborarea. Actrița a fost invitată în atelierele A.P.C. din Paris și a avut libertate totală în alegerea materialelor, exprimându-și viziunea într-o manieră chic cu accente capricioase pe alocuri.
Campania care promovează această colecție este realizată de fotograful  Karim Sadli, după un concept de Suzanne Koller, având ca sursă de inspirație fotografii vechi cu Catherine Deneuve, una dintre cele mai frumoase și elegante femei din lume.