Tot ce trebuie sa afli despre dresuri

Dresurile sunt articole vestimentare de nelipsit din garderoba oricarei reprezentante feminine. Este nevoie de ele oricand – iarna sau vara, la munca sau la un eveniment deosebit. Nici nu ar trebui sa ne mire, avand in vedere ca pun in valoare frumusetea picioarelor si mascheaza totodata acele mici imperfectiuni care ne jeneaza.
Totusi, ciorapii sunt un trend intr-o continua schimbare, iar sfaturile de mai jos, oferite de Doneco.ro, te vor invata cum sa ii porti in orice situatie, fara riscul de a cadea in ridicol.
Alegerea dresurilor in functie de grosimea firului
Grosimea ciorapilor este indicata de parametrul „den”, care din punct de vedere tehnic reprezinta grosimea firului din care este confectionat ciorapul. De regula, cu cat valoarea den este mai redusa, cu atat ciorapii sunt mai fini, mai transparenti si totodata mai fragili. De asemenea, trebuie sa facem distinctia intre corapii ultratransparenti, transparenti, opaci si grosi.
Ciorapii ultratransparenti au mai putin de 10 DEN, fiind acel tip de dresuri care confera aspectul de picior gol. Pe de alta parte, cei transparenti se situeaza intre 10 si 20 DEN, fiind practic piesa pe care orice femeie ar trebui sa ii detina in colectia de ciorapi.
Peste 21 si pana la 40 DEN vorbim deja despre ciorapii semiopaci, care desigur sunt mai rezistenti decat cei transparenti, dar prin care totusi pielea se intrezareste. Se gasesc intr-o diversitate de modele de culori.
Ciorapii opaci sunt de la 41 la 69 DEN, menirea lor fiind aceea de a pune in evidenta picioarele, fara a expune insa pielea. Pe timp de iarna sunt recomandate dresurile opace groase precum si cele megaopace, intrucat pot inlocui cu succes colantii sau ciorapii pantalon de lana. Fiind destul de grosi asigura o protectie a piciorului in orice moment.
Cum alegi ciorapii potriviti
De regula, femeile sunt la curent cu cele mai celebre branduri in materie de ciorapi. O firma populara reprezinta practic garantia calitatii, a confortului si a durabilitatii. Totusi, unele marci cunoscute practica falsificarea produselor, motiv pentru care trebuie sa fii precauta atunci cand alegi o pereche de dresuri dama la un pret ireal.
Cat priveste calitatea, un prim indicator al acesteia este mirosul. De obicei, brandurile celebre de ciorapi aplica in procesul de productie anumite substante aromatizate. Pin urmare, un miros placut poate fi promisiunea unui calitati ridicate, insa si a unui pret pe masura. Pentru ca parfumurile folosite in aceasta operatiunea de impregnare a ciorapilor sunt destul de costisitoare, nu toate firmele isi permit sa acopere astfel de cheltuieli.
De asemenea, fii atenta la cusaturi. Ele pot fi de doua feluri – plane sa mascate. Primele denota calitatea, dresurile de acest tip fiind purtabile si pe sub hainele mulate. Pe de alta parte, cusatura mascata tradeaza faptul ca aparatura folosita la producerea ciorapilor nu este una prea performanta.
Sfaturi utile de tinut cont

• Orice femeie care tine la imaginea sa trebuie sa detina cateva perechi de dresuri dama pentru diverse ocazii – clasici pentru munca si intalniri formale, colorati pentru iesiri si petreceri, grosi si confortabili pentru zilele reci, modelatori pentru mascarea defectelor.
• La tinutele inchise la culoare se preteaza ciorapii negri, in timp ce la outfiturile luminoase se potrivesc ciorapii mai deschisi la culoare.
• Pentru a prelungi durata de viata a acestora, de preferat sa speli ciorapii manual. Daca totusi vrei sa ii speli in masina de spalat, introdu-i mai intai intr-o punga pentru hainele fine si delicate. Nu lasa dresurile la uscat pe calorifer sau la soare.
• Evita sa porti bijuterii atunci cand tragi ciorapii pe picior. Nu iti vei dori sa ii strici, inca de la prima utilizare.

Nu in ultimul rand, nu ezita sa ceri detalii suplimentare reprezentantului magazinului de unde alegi sa iti cumperi ciorapii. In acest fel, vei fi sigura ca faci alegerea corecta.