Mai mult ca niciodata astazi, exista o cerere in continua crestere pentru incadrarea cetatenilor nerezidenti in Romania. Asta se datoreaza in cea mai mare parte crizei prin care trece tara noastra pe piata fortei de munca. Nu este singurul motiv insa acesta.
Nu mai este o noutate insa faptul ca multe companii de pe piata locala au printre obiective si importarea fortei de munca din strainatate. Asta inseamna ca o serie de pasi trebuie indepliniti pentru ca totul sa se desfasoare in conformitate cu legea. Cei care s-au interesat deja in legatura cu acest proces stiu ca implicarea persoanelor fizice straine presupune cunoasterea legislatiei fiscale locale, dar si dreptul muncii. Este esentiala totodata o intelegere profunda a reglementarilor internationale.
Iata de ce aveti deci nevoie de ajutor specializat, precum cel pe care vi-l punem la dispozitie. Daca doriti ca munca sa va fie in mod insemnat usurata, astfel incat sa va puteti concentra asupra altor aspecte esentiale in bunul mers al afacerii pe care o administrati, apelati cu incredere la serviciile noastre.
Obtinerea unui permis de rezidenta pentru straini pentru a aduce forta de munca se poate dovedi un proces migalos. Lucrurile sunt mai simple insa cand aveti la indemana ajutorul unui cunoscator si stie exact ce anume trebuie facut pentru a duce totul cu succes la bun sfarsit, in timp util.
Permisul de rezidenta, de stiut!
Iata de ce acte aveti nevoie pentru a putea solicita un permis in rezidenta in Romania!
*o copie a cartii de identitate sau a pasaportului – atentie! Acesta trebuie sa aiba minimum 2 ani valabilitate incepand cu momentul in care demarati procedura de obtinere a avizului de munca.
*cazier judiciar – acesta este eliberat in tara de origine si trebuie sa detineti doua exemplare ale acestuia, unul fiind necesar pentru viza.
*adeverinta/ diploma de vechime in munca – aceasta specifica in mod clar calificarea pe care o detineti, care corespunde cu locul de munca pe care il veti ocupa in Romania.
*Curriculum Vitae
*4 fotografii tip ¾
De asemenea, o serie de acte sunt necesare pentru societatea angajatoare – despre acestea puteti afla mai multe informatii in cadrul sectiunii dedicate de pe site-ul nostru – AxACont.ro.
Va stam la dispozitie si cu alte informatii relevante privitoare la permisul de rezidenta, cum ar fi situatia celor care sunt membri de familie ai unui cetatean roman, straini care convietuiesc cu un cetatean roman, rude de gradul I, etc.
Rezidenta poate fi temporara sau pe termen lung, dupa caz. De exemplu, dreptul de sedere pe termen lung poate fi acordat celor care detin documentele necesare pentru sederea temporara, valabile fiind, dar numai in anumite conditii speciale care sunt prevazute in lege.
Daca pe un termen de 12 luni consecutive in care persoana in cauza are rezidenta in Romania a fost in afara teritoriului, acest drept se incheie. Este valabil acest aspect in cazul cetatenilor straini, exceptati fiind insa cei care detin dreptul temporar de sedere intr-o tara UE in perioada respectiva sau cei care -desi au fost intr-o tara membra UE, au pasit un termen de 2 ani consecutivi.
Care este intervalul de timp pentru care pot fi oferite permisele de rezidenta?
De acestea pot beneficia cetatenii straini, avand o valabilitate de pana la 5 ani, respectiv de pana la 10 ani cand sunt solicitate de cetateni care sunt din UE, SEE sau Confederatia Elvetiana.
Indiferent daca sunteti angajator si doriti sa obtineti permise de rezidenta pentru posibili angajati sau sunteti cetatean strain si doriti sa obtineti un astfel de permis, va stam la dispozitie cu ajutorul necesar, prin servicii ireprosabile.