Cum sa imbunatatiti siguranta impotriva incendiilor la locul de munca

Este perioada perfecta a anului pentru a va reinnoi masurile de siguranta impotriva incendiilor si a securitatii si sanatatii in munca, pentru a revizui evaluarile riscului de incendiu. Exista o multime de lucruri pe care le puteti face pentru a verifica spatiile de birouri si personalul pentru a va asigura ca sunt bine pregatite si protejate.

O evaluare a riscului de incendiu subliniaza multe probleme pe care in zilele obisnuite ar putea sa nu le puteti detecta, dar exista multe care pot si trebuie identificate cu usurinta.

Sistemul de alarma in caz de incendiu

Verificati saptamanal alarma de incendiu, nu-i asa?

Daca functioneaza corect, nu ar trebui sa vedeti nicio lumina de defectiune si se vor afisa doar luminile verzi. Daca exista lumini portocalii, acest lucru indica faptul ca exista o defectiune si trebuie sa contactati de urgenta compania care se ocupa de mentenanta alarmelor in caz de incendiu. Recuperarea si functionarea alarmei dvs. de incendiu ar trebui sa fie o prioritate. Ar putea ajuta la salvarea de vieti.

Testati luminile de urgenta

Testarea iluminatului dvs. de urgenta este o treaba simpla si trebuie efectuata in mod regulat – cel putin in fiecare luna. Pentru a testa functionarea corecta, opriti alimentarea si verificati daca luminile se aprind. Electricianul ar fi trebuit sa instaleze un slot langa lumina, pe care o cheie mica cunoscuta drept „cheie de peste” poate fi introdusa pentru a verifica functionarea corespunzatoare a iluminatului. Daca nu sunteti sigur, solicitati sfatul electricianului.

Verificati extinctoarele

Extinctoarele trebuie sa fie verificate in fiecare an, iar colegii ar trebui sa beneficieze de pregatire pentru stingatoare pentru a se asigura ca sunt capabili si increzatori sa le foloseasca. Principalul lucru de retinut este ca toate stingatoarele trebuie sa fie amplasate in zone usor accesibile pentru a le apuca usor in caz de urgenta. Aceasta este o buna ocazie pentru a verifica daca extinctoarele au fost ascunse in dulapuri sau in spatele stocului de marfa.

Verificati rutele de evacuare si iesirile de urgenta

Mizam pe usile de incendiu, iesirile de incendiu si rutele de evacuare planificate pentru a ne ajuta sa evacuam rapid o cladire in caz de incendiu sau de urgenta. La fel ca orice echipament de siguranta impotriva incendiilor pe care il aveti, rutele dvs. de evacuare si planul de evacuare in caz de incendiu ar trebui verificate in mod regulat pentru a va asigura ca sunt in stare buna de functionare, nu sunt blocate in niciun fel si nu au nevoie de actualizare. Usile de incendiu ar trebui sa fie inchise in permanenta, cu exceptia cazului in care sunt tinute deschise cu un dispozitiv care le inchide automat daca este detectat un incendiu. Rutele de evacuare ar trebui sa fie pastrate clare si neclintite, iar usile de incendiu ar trebui sa fie testate in mod regulat pentru a verifica daca nu au ramas blocate.

Si in sfarsit, nu uitati sa va documentati temeinic si sa efectuati controale periodice, in scopul depistarii, cunoasterii si inlaturarii starilor de pericol care pot favoriza initierea sau dezvoltarea incendiilor. Pentru consultanta si servicii PSI profesioniste, va recomandam sa apelati la vasfebco.ro.