Pensula pentru fond de ten. E plată, compactă, rotunjită la vârf şi extrem de flexibilă, iar dacă nu e mânuită corect, poate aşterne fondul de ten cu dâre. Se aplică executând mişcări scurte înainte – înapoi şi este excelentă pentru a aplica fondul de ten pe zone mai delicate precum colţurile nasului, linia scalpului sau de jurul împrejurul ochilor şi sprâncenelor.
Pensula anti-cearcăne / corector. Este subţire, plată, compactă, cu vârful rotunjit şi moale, fiind destinată acoperii unor zone restrînse ca arie, dar şi pentru a definitiva conturul buzelor sau sprîncenelor, după aplicarea rujului sau fardului/creionului pentru sprâncene. Se foloseşte şi în aplicarea iluminatorului pe sub sprâncene şi sub arcuire, pentru un efect de lifting al arcadei şi extra-luminozitate pentru ochi.
Pensule pentru estompat. Sunt uşor ascuţite spre vârf, dar stufoase, au diferite mărimi – mică pentru a aplica concealer-ul pe zone restrânse sau mare, pentru a aplica şi/sau estompa fondul de ten. Se folosesc exclusiv executând mişcări circulare rapide. Cea mică poate fi de folos şi pentru a crea efectul „smokey”, după aplicarea fardului sau creionului în jurul pleoapelor.
Pensula pentru pudră. Extrem de stufoasă şi moale, cu decupaj bont, pensula pentru pudră serveşte la aplicarea, uniformizarea şi îndepărtarea excesului de pudră (compactă sau pulbere) de pe faţă. Cu cât e mai mare, cu atât creşte şi cantitatea de pudră colectată şi aplicată pe faţă. În acelaşi scop, însă, poţi folosi şi pensula cunoscută sub numele de „kabuki”, utilizată în general pentru a aplica pudra minerală, dar şi în aşternerea blush-ului sau bronzer-ului.
Pensula „evantai”. Are forma cozii de păun şi se foloseşte pentru a îndepărta fără urme excesul de pudră liberă de pe faţă, în special dacă ai aplicat-o sub ochi, în scop protector, înainte de a-ţi machia pleoapele.
PENSULE DE MACHIAJ PENTRU OCHI
Pensula pentru fard. Majoritatea fardurilor conţin un aplicator (pensulă sau burete) în trusă, dar nu reprezintă mereu cea mai bună opţiune (mai ales buretele). Alege una plată, moale, cu decupaj rotund, pentru a aşterne fardul pe pleoapa mobilă şi chiar pe arcade.
Pensula pentru contururi. Este plată, are vîrful tăiat drept şi este puţin cam rigidă, fiind excelentă pentru aplicarea fardului în linii precise (mai difuze decât tuşul) sau înainte să-l întinzi pentru smoky-eyes.
Pensula pentru eyeliner. Dacă nu te descurci cu pensula clasică de tuş, cu vîrf ascuţit, moale şi subţire, poţi folosi o pensulă tăiată în unghi, cu care să aplici cu maximă precizie tuş sau un creion moale pe conturul pleoapelor, pentru un cat-eyes „profi”. Poate fi folosită şi pentru designul sprâncenelor, dacă nu ai una specială în acest sens.
Lasa un raspuns