De stiut cand alegi ochelari de vedere pentru copil

Pentru ca orice copil merita ce e mai bun, precum si o ingrijire a sanatatii corespunzatoare, alegerea ochelarilor de vedere pentru acestia trebuie realizata de asemenea cu maximum de responsabilitate. Nu toti parintii constientizeaza faptul ca o astfel de selectie presupune o atentie sporita din partea lor, avand in vedere diversitatea optiunilor care abunda astazi pe piata de profil. Unii nu doar ca nu corespund cu cerintele minime pe care trebuie sa le indeplineasca un ochelar, dar pot chiar inrautati starea de sanatate a ochilor in curs de dezvoltare a copiilor.

Asadar, daca esti printre cei care se orienteaza dupa ochelari de vedere copii si vrei sa ai siguranta ca ai facut alegerea potrivita pentru micutul sau micuta ta, este bine sa afli cateva detalii despre cum trebuie sa fie acestia, dupa ce criterii trebuie sa fie alesi. Nu mai spun de faptul ca orice oftalmolog pediatru responsabil ar trebui sa iti faca cel putin o recomandare in acest sens, in functie de diagnosticul obtinut.

Ce trebuie sa stii atunci cand alegi ochelarii de vedere pentru copilul tau?

Iata care sunt cateva detalii despre care trebuie sa stii neaparat inainte de a cumpara ochelarii de vedere ai copilului.

Cadrul – cand vine vorba despre varste fragede, metalul ar trebui sa fie exclus. Motivele sunt numeroase, insa faptul ca este mai greu si dur nu trebuie trecut cu vederea. Mai mult decat atat, unii copii pot avea si reactii alergice la acesta.

Rama  – poate ca plasticul ramane cea mai buna varianta cand vine vorba despre rama ochelarilor pentru copil. Nu este vorba neaparat de costuri mai accesibile, dar de confortul oferit puratorului. De altfel, cei mici cresc destul de repede, iar forma fetei se schimba constant. O inlocuire regulata poate fi necesara deci. Desigur, in tot acest tip specialistul trebuie sa se raporteze si la eficienta pe care lentilele o au.

Ideala este o rama care se pliaza eficient pe puntea nasului, iar bratele sa nu apese pe obrazi. Nu in cele din urma, acestea ar trebui sa stea confortabil pe urechi, fara a crea insa vreun disconfort.

Lentilele si configuratia cadrului – desigur ca specialistul este cel care are ultimul cuvant de spus, insa in principiu e de preferat o configuratie a cadrului ce permite montarea unor lentile suficient de mari. Trebuie avut in vedere ca cei mici privesc si in lateral, deci vederea trebuie sa fie libera. Nu se va exagera insa, mergand pe un set de lentile prea mari intrucat acestea ar putea sa denatureze imaginea de la periferie.

De obicei medicul oftalmolog specialist este cel care face recomandarea in ceea ce priveste ochelarii. Atat tipul potrivit de rame, cat si lentilele adecvate vor fi indicate de el. Este vorba despre sanatatea ochilor in curs de dezvoltare si nici un compromis nu trebuie facut in acest sens. Asigura-te deci ca investesti intr-o pereche potrivita de ochelari. O recomandare este site-ul ochelaridecopii.ro, unde gasesti modele de calitate, special concepute pentru cei mici.